Senatorul de Olt Siminica Mirea dorește ca antreprenorii români să aibă o sărbătoare a lor

Antreprenorii din România ar putea avea propria sărbătoare în data de 30 septembrie, dacă proiectul legislativ depus recent la Senat va deveni lege. Printre inițiatorii acestui proiect se numără și senatorul de independent Olt Siminica Mirea. 

Propunerea legislativă privind instituirea zilei de 30 septembrie ca „Ziua naţională a antreprenorului român” a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere pe 26 iunie, în procedură de urgenţă, iar azi a fost trimisă pentru aviz la Consiliul Economic şi Social și la Consiliul Legislativ, precum și la Guvern, de unde se așteaptă un punct de vedere.

Data de 30 septembrie a fost aleasă şi pentru comemorarea zilei în care domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat decretul pentru înfiinţarea Camerelor de Comerţ şi Industrie, în anul 1864.

„Activităţile specifice privind celebrarea «Zilei naţionale a antreprenorului român» pot fi organizate de către autorităţile centrale sau locale, de Camera de Comerţ şi Industrie a României, camerele judeţene, precum şi alte organizaţii neguvernamentale care au ca obiect de activitate promovarea şi dezvoltarea activităţilor economice, creşterea productivităţii şi competitivităţii profesioniştilor români, în concordanţă cu cerinţele economiei de piaţă”, se arată în expunerea de motive a inițiativei legislative.

Printre inițiatorii acestui proiect se numără și senatorul de independent Olt Siminica Mirea, membru în Comisia pentru afaceri europene a Senatului României și Comisia pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here