Șapte MORȚI și peste 180 de răniți pe șoselele din Olt în doar trei luni. Acțiunile preventive ale Poliției, apă de ploaie/ Imagini cu impact emoțional

160 de accidente rutiere au avut loc pe șolelele din Olt în cel de-al doilea trimestru al anului în curs, evenimente soldate cu șapte morți și cu peste 180 de răniți, potrivit unui raport oficial al Poliției. 

În perioada 1 aprilie – 31 iunie 2019, pe drumurile din Olt au avut loc 53 de accidente grave, soldate cu șapte morţi şi cu 51 de răniţi grav, şi 107 accidente uşoare soldate cu 136 de răniţi, restul fiind avarii uşoare, se arată în raportul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt pe cel de-al doilea trimestru al anului.

Dintre cauzele generatoare de accidente cele mai frecvente sunt indisciplina bicicliștilor (care s-au soldat cu 11 accidente grave), nerespectarea regimului legal de viteză (10 accidente grave) și nerespectarea distanței corespunzătoare între vehicule (cinci accidente grave).

„Cadrele poliţiei rutiere au acţionat, permanent, pe întreg teritoriul judeţului, pentru a nu se crea blocaje ca urmare a producerii unor evenimente rutiere, asigurându-se fluidizarea traficului rutier”, se mai arată în documentul Poliției.

Cu toate că polițiștii rutieri au desfășurat, în aceeași perioadă, zeci de acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere, acestea s-au dovedit a fi apă de ploaie, „eficiența” lor reflectându-se în numărul mare de accidente grave, de morți și răniți.

***

În seara de 8 aprilie un biciclist a fost spulberat de un autoturism pe DN 54A, pe raza localității Ianca. În urma impactului, bărbatul a murit pe loc.

În 13 aprilie, trei persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut pe DN 65, în zona localității Colonești.

Potrivit primelor verificări, se pare că evenimentul s-ar fi produs pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum, respectiv carosabil umed.

Un accident rutier soldat cu patru victime a avut loc în noaptea de 13 spre 14 aprilie pe DN 65, în zona localității Jitaru, după ce un autoturism a pătruns pe sensul opus de mers. O persoană a ajuns, atunci, la spital.

În 12 mai, un motociclist în vârstă de 25 de ani, din Craiova, a fost transportat la spital în stare de inconștiență după ce a fost implicat într-un accident rutier petrecut în Olt, pe DN 65, la Găneasa.

Tânărul rula pe șosea împreună cu alți prieteni și, la un moment dat, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în stâlpul de susținere a panoului de bun venit de la intrare în Găneasa.

În 9 iunie, un bărbat din Potcoava și-a pierdut viața după ce un autoturism l-a spulberat, la propriu, pe o șosea de pe raza localității, în timp ce omul mergea cu bicicleta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here