Dispare și terasa restaurantului La Dolce Vita din Slatina, care ocupă aproape tot trotuarul/ FOTO

După ce primarul Emil Moț i-a pus în vedere în firmei care deține terasa de la Cinema Slatina să demoleze construcția pentru că încalcă limitele impuse prin autorizația de construire, aceeași soartă o va avea și terasa restaurantului La Dolce Vita, ridicată recent pe aproape întreg trotuarul. 

Deși firma care administrează restaurantul nu a încălcat condițiile din autorizația de construire, terasa fiind amplasată pe o suprafață aprobată de autorități, ea tot va fi demolată. Și asta pentru că contractul de închiriere a spațiului public expiră luna viitoare, iar primăria refuză să îl prelungească.

„Contractul de închirere a spațiului public expiră în luna august și i-am anunțat deja că am decis că nu le mai prelungesc contractul, pentru că respectiva construcție a generat nemulțumiri în rândul populației. Dacă oamenii nu vor, trebuie să ținem cont de asta”, a declarat, pentru OLT-ALERT.RO, primarul Slatinei.

Emil Moţ a decis și demolarea terasei construite recent pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, la Cinema Slatina, acesta explicând că agentul economic care o deține nu a respectat autorizaţia de construire, ocupând o suprafață din trotuar mai mare decât cea prevăzută în documentație.

„Nu am avut ce face, agentul economic nu a respectat autorizaţia de construcţie. Acesta fost amendat şi în termen de zece zile de la constatarea contravenţiei el are obligaţia să aducă terenul la forma iniţială. Adică pe 12 iulie trebuie să înceapă procesul de demolare a construcţiei. În caz contrar, se va aplica amendă de la 50.000 la 100.000 lei, iar Primăria Slatina va demola construcţia”, a declarat Emil Moţ.

Poliția Locală Slatina a desfășurat, la sfârșitul lunii mai și începutul lui iunie, controale la restaurantele și cârciumile care dețin terase, în majoritatea cazurilor descoperind nereguli pentru care au fost aplicate sancțiuni.

Poliţiştii locali au constatat, printre altele, că agenţii economici au amplasat pe domeniul public vitrine, lăzi frigorifice şi tonete de îngheţată, mese fără scaune pentru alimente de tip fast-food sau au amplasat terase în toată regula, deşi nu aveau autorizaţii în acest sens. În alte cazuri, terasele construite depășeau suprafața prevăzută în autorizația de construire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here