Klaus Iohannis a vorbit cu Emmanuel Macron la telefon. Franţa o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi la funcţia de procuror şef european

Sursa foto: b1.ro

Președintele francez, Emmanuel Macron, i-a promis lui Klaus Iohannis că va retrage candidatura lui Jean-Francois Bohnert de la șefia Parchetului european și că o va susține pe Laura Codruţa Kovesi, anunță Administrația Prezidențială.

Anunţul a fost făcut de Palatul Cotroceni, într-un comunicat. “Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron.

Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcția de procuror-șef european. În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kövesi la conducerea Parchetului European“, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Nu mai departe de joi, președintele Perlamentului European, David Sassoli, a anunţat de asemenea că va scrie Consiliului UE pentru a reaminti că Laura Codruța Kovesi are sprijinul deplin al Parlamentului European pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European.

În urmă cu câteva luni, Parlamentul European a decis susținerea Laurei Kovesi pentru șefia Parchetului European, dar Consiliul UE l-a preferat pe candidatul francez Jean-Francois Bohnert. Mai multe runde de negocieri între delegațiile celor două instituții s-au soldat fără niciun rezultat, iar unele voci spuneau că este nevoie de reluarea procedurii, dat fiind că acum este un nou Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here