Adjunctul Poliției Olt, Nicolae Eugen Alexe, DESTITUIT din funcție după crima de la Caracal

Şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, a anunţat, vineri, că l-a destituit din funcţie pe inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, Nicolae Eugen Alexe, care era împuternicit pe această poziţie, în urma neregulilor din cazul fetei ucise în Caracal.

Inițial, Ioan Buda spusese că l-a destituit din funcție pe “împuternicitul de la comanda Inspectoratului Olt”, care este comisarul șef Cristian Voiculescu. Ulterior, șeful Poliției Române a precizat, pentru Mediafax, că este vorba de Nicolae Eugen Alexe, cel care deţinea funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, împuternicit pe această funcţie.

Şeful Poliţiei Române a aunţat că poliţiştii de la Caracal au aşteptat ordinul procurorului, care era şeful misiunii respective, însă a recunoscut că agenţii puteau interveni în orice moment, odată ce ştiau locaţia. „Poliţia şi cu Parchetul, care au ajuns acolo, au intrat atunci când a dispus domnul procuror, la ora 6 dimineaţa”, a afirmat Buda, la Antena 3.

„Există un vid legislativ, şi acest vid legislativ, şi tocmai de aceea am spus că atunci când am făcut acel proiect de lege privind dispăruţii, ne-am gândit la acest vid legislativ, pentru că avem în jur de 7.000 de dispăruţi, anual”, a mai declarat, vineri, Ioan Buda, la Antena 3, mai scrie Mediafax.

Măsura șefului Poliției Române este prima luată în cazul crimei din Caracal după bâlbâiala cu care au acționat factorii de răspundere în astfel de situații.

Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani sechestrată şi ucisă în Caracal, a sunat, joi, de trei ori la 112 să ceară ajutor, reiese dintr-un comunicat de presă al STS. Cu toate acestea, polițiștii olteni, care ar fi dat târcoale domiciliului criminalului încă de joi seară, abia vineri dimineață au acționat, când a fost prea târziu.

Judecătorul ar fi fost solicitat abia la ora 02.00 noaptea să elibeze mandat de perchiziție, magistratul eliberând documentul în jurul orei 03.00. Cu toate acestea, polițiști abia vineri, la ora 06.00 dimineață, au pătruns în curtea criminalului, urmând astfel indicația procurorului de caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here