DIICOT: Unde s-ar afla cealaltă adolescentă dispărută de pe o stradă din Caracal

Luiza Mihaela Melencu

DIICOT Craiova a dat publicității precizări în cazul Mihaelei Luiza Melencu, fata de 18 ani, din Dolj, care în urmă cu mai bine de trei luni a dispărut din Caracal.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, după dispariția fetei, bunicul acesteia susține că ar fi fost apelat telefonic de necunoscuți care i-ar fi spus că nepoata sa s-ar afla pe teritoriul Elveției și că ar mai dori să se întoarcă acasă.

„În data de 15.04.2019, lucrătorii Postului de Poliție Dioști au fost sesizați, prin plângere, de către o persoană de sex masculin, din comuna Dioști, sat Radomir, jud. Dolj, cu privire la faptul că, nepoata sa, în vârstă de 18 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliul din comuna Dioști către municipiul Caracal și nu a mai revenit.

Prin ordonanța din 18.04.2019, Secția 4 Poliție Rurală Coșoveni Postul de Poliție Coșoveni a dispus începerea urmăriririi penale sub aspectul infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art.205 alin.1 C.p.

Prin ordonanța din 30.05.2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus declinarea dosarului către D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracțiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p., având în vedere că bunicul fetei a fost contactat telefonic, în datele de 15.04.2019 și 19.04.2019, de către persoane necunoscute, care i-au comunicat că aceasta nu mai dorește să se întoarcă acasă, fiind pe teritoriul Elveției”, se arată în comunicatul DIICOT.

Printr-o ordonanță a DIICOT Craiova, în 6 iunie s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunea de trafic de persoane.

„La data de 26.07.2019,în baza art. 63 C.pr.pen. rap. la art. 43-45 C.pr.pen., cu aplic. art. 50 C.pr.pen. și a art. 11 alin. 1 pct. 5 din O.U.G. 78/2016, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Craiova a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt declinarea competenței de soluționare a cauzei penale înregistrată la această unitate de parchet în vederea reunirii la cauza penală ce are ca obiect infracțiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p., având în vedere faptul că, din datele obținute de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal și ulterior din surse publice, au rezultat indicii că între cauza penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt și cauza penală a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova există cazul de reunire prev. de art. 43 alin. 2 litera a C.pr.pen..

Astfel, s-a constatat același modus operandi (răpire a unei persoane de sex feminin tânără, pieton ce apela la serviciile automobiliștilor ocazionali, inclusiv apeluri telefonice adresate membrilor familiei victimei prin care s-a încercat liniștirea lor sau inducerea unei piste false), precum și împrejurările de timp și de loc”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova a efectuat cercetări cu privire la faptă, dar, „din datele existente până în prezent nu a rezultat vreo bănuială rezonabilă cu privire la  identitatea făptuitorilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here