Premierul Orban vine, vineri, în Olt pentru a marca începerea lucrărilor la tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești

Premierul Ludovic Orban vine, vineri, în Olt, pentru a vizita șantierul tronsonului doi al Drumului Expres Craiova – Pitești, după ce, joi, el a semnat ordinele de începere a lucrărilor. Surse politice susțin că momentul ales are legătură directă cu campania electorală în favoarea candidatului PNL, Klaus Iohannis. Proiectul a fost demarat de Guvernul Dăncilă, în timpul căruia au fost organizate licitațiile, desemnați constructorii și alocați primii bani pentru demararea lucrărilor.

Ludovic Orban va fi însoțit de ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Nicolae Bode, de ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuț Stroe, și de șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă.

De asemenea, la eveniment vor participa deputatul de Olt Gigel Știrbu și parlamentarii liberali de Dolj.

Potrivit programului oficial, la ora 13.30 premierul va purta discuții cu antreprenorul care va executa lucrările, la ora 13.50 începe vizita șantierului – situat lângă Drumul Județean 644, nu departe de intersecția acestuia cu DN65 -, iar la 14.30 va susține o conferință de presă.

Surse politice susțin că momentul ales are legătură directă cu campania electorală în favoarea candidatului PNL, Klaus Iohannis.

Proiectul a fost demarat de Guvernul Dăncilă, în timpul căruia au fost organizate licitațiile, desemnați constructorii și alocați primii bani pentru demararea lucrărilor.

Licitația primului tronson, în lungime de 17,7 km, pornind de pe centura Craiovei până la limita județelor Dolj și Olt, a fost câștigată de Tirrena Scavi S.p.A, cu 76 de milioane de euro (358.179.480 lei), fără TVA. Deși contestată de o companie, licitația a fost finalizată cu succes după ce firma cu pricina a renunțat la contestație.

Construirea celui de-al doilea tronson – care va continua traseul drumului expres pe încă 39,8 kilometri, până la Slatina –, împărțit în două loturi, a fost obținută de

Al doilea tronson al drumului expres va fi construit, pentru 1,47 miliarde lei, de asocierea Sa&Pe Construct SRL – Spedition Umb SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL. Acesta urmează să traverseze o parte din județul Olt, respectiv localitățile Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare, cu centuri ocolitoare la Balș și Slatina.

În cazul tronsoanelor trei (de la Valea Mare până la limita cu județul Argeș) și patru (de la limita județului Argeș până la Pitești), licitațiile au fost reluate de la zero în urma unor procese în instanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here