Medicii legiști de la București au elucidat secretul oaselor umane găsite pe un câmp din Brâncoveni, Olt

Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti a înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, marți dimineață, concluziile preliminare ale expertizei antropologice asupra fragmentelor osoase găsite, săptămâna trecută, pe un câmp din comuna Brâncoveni.

Potrivit Parchetului Olt, s-a stabilit că oasele „sunt de origine umană, provenind de la scheletele a două persoane adulte de sex masculin, dintre care una cu vârsta de 25-30 de ani, iar cea de-a doua cu vârsta de 40-50 de ani”.

S-a stabilit, totodată, că oasele examinate nu prezintă leziuni traumatice sau de altă natură, iar decesul celor două persoane a survenit cu peste 70-80 ani anterior descoperirii acestora”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Mai multe oase provenite de la două cadavre au fost găsite, în sezara zilei de 20 noiembrie, pe un câmp din localitatea Brâncoveni, în apropierea satului Mărgheni. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au început cercetările în acest caz, dosarul având ca obiect infracţiunea de omor calificat, „comisă asupra a două sau mai multe persoane”. În anchetă s-a implicat și Direcţia de Investigaţii Criminale, dar şi Institutul de Criminalistă din cadrul I.G.P.R Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here