Bădărănia le-a stricat liberalilor slătineni poza zilei pentru care veniseră pregătiți la manifestările dedicate Zilei Naționale a României

PNL Slatina a dat cu oiștea-n gard la manifestările organizate, duminică, la Slatina, pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României, deși reprezentanții organizației liberale au venit pregătiți să dea poza zilei și, astfel, să imprime o puternică impresie mulțimii prezente. Nu le-a ieșit. Din contra, au stârnit revoltă, comportându-se ca un partid extremist ajuns la putere.

Totul s-a întâmplat în momentele depunerii de coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, când liberalii, în frunte cu cel desemnat candidat al PNL la funcția de primar al orașului, Mario De Mezzo, au crezut că sunt mai importanți decât instituțiile publice, inclusiv cele militare, cărora le-a luat fața, băgându-se înaintea reprezentanților acestora pentru a depune ei, primii, coroane la picioarele lui Cuza. Un soi de bădărănie pe care doar partidele extremiste o afișează atunci când ajung la putere.

Respectul pe care liberalii l-au tot clamat, atunci când erau în opoziție, față de instituțiile statului s-a dus, astfel, pe apa sâmbetei la Slatina. Ei au scăpat însă de frig înaintea celorlalte delegații, chiar dacă aroganța și bădărănia cu care i-au tratat pe ceilalți le-a distrus ceea ce ar fi trebuit să fie poza zilei la manifestări: liberali înfășurați în falduri tricolore și un copil de doi, trei ani, ținut în frig cu un simplu clop de paie pe cap.

Restul oamenilor politici, reprezentanți ai celorlalte partide, și-au așteptat, frumos, rândul la coada oficială pentru a-și manifesta considerația față de istorie și față de însemnătatea momentului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here