Conducerea ALRO Slatina va fi primită, azi, de premierul Ludovic Orban

După ce au fost primiți de ministrul Economiei, Virgil Popescu, și de ministrul Mediului, Costel Alexe, șefii ALRO Slatina vor fi primiți, marți după-amiază, și de premierul Ludovic Orban. Toate aceste întrevederi au fost puse la punct de deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu.

Potrivit programului de marți al premierului României, oficialii ALRO vor fi primiți la Palatul Victoria la ora 17.30.

La întâlnire vor fi prezenți directorul general al companiei, Gheorghe Dobra, președintele Consiliului de Administrație, Marian Năstase, dar și alți reprezentanți ai companiei.

Ca și la întrevederile cu miniștri Economiei și Mediului, reprezentanții ALRO vor căuta  disponibilitatea guvernului în găsirea unor soluții pentru problemele financiare cu care se confruntă compania producătoare de aluminiu, probleme cauzate creșterii prețurilor utilităților, în special la electricitate și gaz, conform tendințelor din piețele de profil, dar ajunse, în România, la niveluri foarte mari comparativ cu alte țări europene.

Toate aceste întrevederi au fost puse la punct de deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu.

ALRO SA Slatina anunțat recent că cifra de afaceri a companiei a înregistrat o scădere de 6% în 2019 față de 2018, atingând nivelul de 2,16 miliarde RON în primele nouă luni din 2019. De la un profit de peste 233 de milioane de lei în perioada 1 ianuarie – 3- septembrie 2018, ALRO a ajuns, anul acesta, la o pierdere de peste 22 de milioane de lei.

Evenimentele politice internaționale, precum tarifele americane privind importurile, măsurile de răspuns ale Chinei, negocierile Brexit au creat incertitudini în industrie și s-au reflectat într-un comportament prudent al clienților din domeniul aluminiului, iar acest lucru s-a reflectat în rezultatele raportate pentru primele nouă luni ale anului 2019 de marile companii din industria aluminiului. Pe piața locală, ne-am confruntat de asemenea cu dificultăți, costurile totale crescând cu 12%, în special din cauza creșterii prețurilor utilităților, în special electricitate și gaz, conform tendințelor din piețele de profil, dar ajunse la niveluri foarte mari comparativ cu alte țări europene”, a declarat Marian Năstase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here