Caricaturistul Cătălin Mihalache vernisează o nouă expoziție la Galeria „Artis” din Slatina/ FOTO

Deși cu o prezență rară pe simeze, artistul plastic Cătălin Mihalache, cunoscut ca un talent ieșit din comun în materie de caricatură, rămâne unul dintre artiștii plastici cu mare greutate ai Oltului. În acest sfârșit de an, el își îmbogățește palmaresul artistic cu o expoziție găzduită de Galeria „Artis” din Slatina a Muzeului Județean Olt și care va fi deschisă publicului vineri, 20 decembrie, începând cu ora 11.00.

La vernisaj vor fi prezenți mai mulți reprezentanți ai lumii artistice locale și ai instituțiilor de cultură, prieteni și cunoscuți ai autorului.

„Cătălin Mihalache este un artist plastic din Slatina, elevul lui Ștefan Popa Popa’s, fiind cunoscut pentru picturile murale de mari dimensiuni și pentru unele statui făcute vedetelor și politicienilor, dar și unor personaje din basme. Cea mai mare statuie realizată de el este cea dedicată Revelionului, înaltă de patru metri, cu o greutate de trei tone. Printre ultimele sculpturi se află un bust al lui Traian Băsescu, amplasat alături de statuile unor domnitori și personaje istorice în «Pădurea Veselă», un complex turistic din comuna Vitomirești.

Cunoscut în toată țara mai ales după ce și juriul de la «Românii au talent» i-a recunoscut și răsplătit talentul, Cătălin Mihalache nu încetează să surprindă prin operele sale. De la pictură, caricaturi, sculptură, la opere impresionante de mari dimensiuni realizate din beton și fier, chipurile unor celebrități sunt surprinse de artistul oltean și atrag atenția privitorilor. Curtea artistului din Proorocii natali (Milcov) este un adevărat muzeu în aer liber, Mihalache fiind cunoscut pentru statuetele sale de mari dimensiuni, dar și pentru picturile reprezentând vedete de televiziune și portrete de politicieni realizate chiar pe pereții casei”, scrie, despre artist și despre opera sa, directorul Muzeului Județean Olt, Laurențiu Guțică.

Cătălin Mihalache (Sursa foto: national.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here