Polițiștii din Olt, toleranță zero pentru vânzarea ilegală de artificii și petarde. Percheziții la Izbiceni, acțiuni în piețele din Slatina/ FOTO

Sursa foto: digi24.ro

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Secției de Poliție Rurală Corabia au efectuat, duminică, o percheziție la domiciliul unui bărbat, de 37 de ani, din comuna Izbiceni, bănuit de săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

În urma percheziției, au fost găsite 10.494 de obiecte pirotehnice, cântărind aproximativ 340 de kilograme, în valoare de 9.000 de lei.

„Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, iar cele aproape 10.500 de articole pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

De altfel, în acest weekend, polițiștii din Slatina, în timp ce au acționat pe linia prevenirii și combaterii comerțului ilegal de articole pirotehnice, au depistat un bărbat, de 55 de ani, din localitate, în piața Frații Buzești, în timp ce oferea spre vânzare 1.600 de artificii clasa F1, în valoare de aproximativ 1.850 de lei, fără a deține documente de proveniență.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, iar articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în piața Zahana din localitate, polițiștii de proximitate au depistat un bărbat, de 34 de ani, care oferea spre vânzare 1.482 de articole pirotehnice, categoria F3, fără a deține documente de proveniență și care sunt interzise comercializării.

Polițiștii au ridicat articolele pirotehnice, în valoare de aproximativ 1.100 de lei, în vederea confiscării și au întocmit dosar penal, în conformitate cu prevederile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here