Ordonanța de urgență privind anticipatele a fost înregistrată la Senat. Românii vor putea vota oriunde în țară

Sursa foto: digi24.ro

Ordonanța de urgență care reglementează organizarea alegerilor anticipate din punct de vedere tehnic a fost publicată vineri pe site-ul Senatului fiind înregistrată la Parlament. Aceasta face parte din lotul celor 25 de OUG-uri adoptate de către Guvernul Orban în ședința de urgență din noaptea de dinaintea moțiunii de cenzură.

Pentru a intra în vigoare, o ordonanță de urgență trebuie să îneplinească două condiții: să fie înregistrată la Parlament și să fie publicată în Monitorul oficial. Odată cu primul pas îndeplint, cel mai probabil actul normativ urmează să fie publicat în cursul zilei de azi și în Monitorul Oficial.

Cu toate acestea, Consiliul Legislativ a avizat negativ OUG emisă de Guvernul Ludovic Orban pentru alegerile anticipate. Consiliul Legislativ susține că Executivul a trimis proiectul spre avizare în ziua în care a fost demis prin moțiune de cenzură, or la acel moment nu mai avea dreptul să promoveze ordonanțe de urgență.

Prin acest proiect de lege se prevede că cetățenii vor putea vota la alegerile parlamentare la orice secție din țară sau străinătate, iar românii din afara granițelor vor avea la dispoziție trei zile pentru a merge la urne.

De asemenea, numărul parlamentarilor de diaspora a fost majorat de la 6 la 12.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here