Viceprimarul Capitalei: “Nu mai avem capacitatea să introducem în carantină pe nimeni! La triaj la Otopeni se aşteaptă 4-5 ore”

Sursa foto: europafm.ro

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a declarat că nu mai există locuri în centrele de carantină puse la dispoziție de Primăria Capitalei, iar din acest motiv oamenii care vin în ţară cu avionul sunt blocaţi de ore bune la triajul de pe Aeroportul Otopeni.

Primăria Bucureşti şi primăriile de sector au consumat locurile prevăzute pentru carantina instituţionalizată, potrivit Digi24.

“Ieri au intrat în România 50.000 de persoane, în Bucureşti peste 11.000, 2000 din zona roşie. Am carantinat până acum 300 de persoane.

Din acest moment nu mai avem capacitatea să introducem în carantină instituţionalizată pe nimeni. Guvernul a refuzat aplicarea OUG 21 care permite cheltuiala pentru asemenea situaţii de la nvielul primăriilor, au păstrat acest instrument la ei.

Deci, toate cele 300 de locuri puse de primărie la dispoziţie pentru carantinare sunt ocupate.

În punctele de triaj de la Otopeni se aşteaptă şi câte 4 – 5 ore. Oamenii sunt obosiţi, nemâncaţi, aşteaptă să fie transportaţi în centrele de carantină.

Primarul general discută permanent cu prefectul Capitalei, care ştie această situaţie, dar suntem într-un cerc al absurdului”, a spus Bădulescu.

În centrele de carantină obligatorie instituţionalizată intră cei care vin din Italia, restul stau în izolare la domiciliu, adică cei care vin din Franţa şi Spania, a explicat Bădulescu precizând că “două săptămâni persoana din acea zonă e în custodia statutulu, statul supraveghează starea ei de sănătate până se îndepărtează vulnerabilitatea”.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here