Casa de Pensii Olt: Înregistrarea cererile de pensionare se face doar telefonic sau prin e-mail. Plata pensiei de urmaș, fără adeverință pentru elevi

Sursa foto: linia1.ro

Casă Județeană de Pensii Olt anunță că, de azi, 18 martie, operațiunea de înregistrare a cererilor de deschidere a drepturilor de pensie se face doar telefonic sau prin e-mail. De asemenea, plata pensiei de urmaș de care beneficiază copiii care împlinesc 16 ani se va face fără dovada continuării studiilor, aceasta urmând a fi prezentată după expirarea stării de urgență.

Decizia a fost luată pentru a preveni răspândirea infectării cu coronavirus.

„Începând cu data de 18.03.2020, pe toată durata decretării stării de urgență pe teritoriul României, din motive de siguranță medicală legate de prevenirea răspândirii și infectării cu COVID-19, C.N.P.P și casele teritoriale de pensii, inclusiv Casa Județeană de Pensii Olt, vor realiza operațiunea de înregistrare a cererilor de deschidere a drepturilor de pensie telefonic sau prin e-mail, zilnic de luni până joi orele 8.00-16.30, iar pentru ziua de vineri între orele 8.00-14.00  la numerele de telefon 0249411634 și 0249414647 sau la adresele de e-mail  cjpolt@rdslink.ro sau petiții@cjpolt.ro” se arată într-un comunicat al Casei Naționale de Pensii Publice.

Ulterior, persoanele vor fi anunțate telefonic sau prin e-mail pentru a se prezenta cu documentația, în original (cartea de muncă, adeverințele privind sporurile permanente, condițiile superioare de muncă și alte acte prevăzute de normele de aplicare a legii) și în copie (actele de stare civile, carnet de muncă etc.), necesară stabilirii drepturilor de pensie, documentație care va fi depusă în plic sigilat la sediul CJP Olt.

De asemenea, în această perioadă, în situația copiilor urmași care împlinesc vârsta de 16 ani și care nu pot face dovada continuării studiilor din cauza suspendării cursurilor școlare, plata pensiei de urmaș se va face fără a fi necesară prezentarea acestei dovezi, urmând că adeverința doveditoare să fie prezentată în termen de 30 de zile de la data expirării stării de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here