Se amână plata ratelor pentru toate creditele la acest tip de împrumut. Vezi dacă beneficiezi

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM S.A. – IFN) este de acord cu măsurile de restructurare a creditelor garantate în cadrul Programului Prima Casă și a creditelor acordate IMM-urilor, în contextul crizei generate de proliferarea virusului Covid 19, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.

FNGCIMM încurajează bancile să acorde facilități de amânare la plata a ratelor pe o perioada de 1-3 luni, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor vulnerabili în această perioada.

Măsură este menită să preîntâmpine înregistrarea de restante la plata ratelor scadente din creditele garantate în cadrul Programului Prima casă și să conducă la evitarea executării garanțiilor.

Finanțatorii parteneri sunt invitați să dea dovadă de flexibilitate în relația cu beneficiarii Programului Prima Casă oferindu-le soluții de rescadentare a ratelor din credit, amânare la plata sau suspendarea plății ratelor, cu oferirea de perioade de grație de până la 3 luni.

În contrapartidă, FNGCIMM va da dovadă de aceeași flexibilitate în privința extinderii perioadei de valabilitate a garanțiilor acordate în cadrul Programului Prima casă și a creditelor acordate IMM.

Societatea susține că analizează mai multe variante de măsuri extinse de restructurare a creditelor de tip Prima Casă și sunt analizate posibile intervenții legislative efectuate asupra HG 717/2009 și legislației terțiare incidente programului.

În ceea ce privește prelungirea valabilității garanțiilor acordate în favoarea întreprinderilor mici și mijlocii peste scadență finală a creditului garantat, aceasta se va modifica de la 30 zile la 90 zile, fără percepere de comision de garantare pentru întreprinderile mici și mijlocii. se mai menționează în comunicat.

Intervalul de referință cuprinde o perioada de 60 de zile calendaristice începând cu dată de 17.03.2020 până la dată de 16.05.2020, perioada de prelungire tehnică fiind acordată tuturor finanțatorilor cu care sunt semnate convenții de finanțare-garantare.

Garanțiile ce fac obiectul prelungirii tehnice sunt garanții emise de FNGCIMM S.A. IFN din surse proprii, în favoarea băncilor finanțatoare, a căror perioada de valabilitate expiră în intervalul de referință 17.03 – 16.05.2020. Pentru perioada de prelungire tehnică, FNGCIMM SĂ IFN nu percepe comision de garantare.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here