Când este cea mai contagioasă o persoană infectată cu COVID-19? Microbiologii au aflat de ce virusul se răspândeşte aşa de repede

Contagiozitatea maximă a unei persoane infectate cu noul coronavirus este în prima săptămână după debutul primelor simptome, relevă un studiu apărut în publicaţia South China Morning Post.

Răspândirea rapidă a Covid-19 a fost explicată într-un studiu realizat de microbiologii din Hong King și publicat de South China Morning Post. Aceştia au reuşit să definească perioada în care purtătorii virusului reprezintă un pericol semnificativ pentru cei din jurul lor.

Oamenii de știință au analizat probe de salivă de la 23 de pacienți cu vârste cuprinse între 35 și 75 de ani, toţi testaţi pozitiv cu noul coronavirus. Examinarea mostrelor a relevat că nivelul ridicat al încărcăturii virale observat în primele șapte zile de la dezvoltarea bolii scade treptat în timp.

Încărcarea virală ridicată în prima săptămână a bolii înseamnă că virusul poate fi transmis cu ușurință de la o persoană la alta înainte ca pacientul să fie internat“, spune Kelvin To Kai-wang, profesor în departamentul de microbiologie al Universităţii din Hong Kong și autorul articolului privitor la rezultatele cercetării.

De asemenea, profesorul indică faptul că o treime dintre pacienții implicați în studiu au prezentat excreţie virală timp de 20 de zile sau chiar mai mult. Este vorba de prezența genomului viral și nu a virusului, iar asta înseamnă că pacientul nu este neapărat contagios pe întreaga perioadă de excreție virală. Cu toate acestea, această descoperire sugerează o izolare prelungită pentru a reduce riscul de transmitere a bolii, a mai spus coordonatorul studiului.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here