Consiliul Județean Olt a aprobat documentația actualizată a investiției privind realizarea unei pasarele la Spitalul Slatina

La propunerea președintelui Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, aleșii județului au adoptat, joi, proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea documentației tehnico – economice pentru construirea unei pasarele care să facă legătura între Pavilionului Central al Spitalului Județean de Urgență Slatina cu imobilul în care funcționează Secția Medicală.

De fapt, este vorba de actualizarea principalilor indicatori tehnico – economici ai investiției.

„Documentația tehnico – economică tratează construirea unei pasarele de trecere între cele două clădiri aparținând Spitalului Județean de Urgență Slatina, care este necesară în vederea optimizării funcționale a activității desfășurată în unitatea spitalicească. Pasarela propusă va lega clădirile C1-Pavilion Central și C3-Secția Medicală”, arată președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Tot joi s-a aprobat și proiectul cu privire la rectificarea bugetului județului pe anul 2020 pentru aprobarea introducerii în lista de investiții a executării studiului de fezabilitate a Laboratorului Modular de Biologie Moleculară, care va ajuta Spitalul Județean de Urgență Slatina în testarea rapidă a coronavirusului.

Laboratorul va avea o capacitate de 196 de teste pe zi, potrivit datelor tehnice ale aparaturii.

Investiția răspunde nevoii de diagnosticare rapidă a SARS CoV, dar și a amenințărilor epidemiologice viitoare.

Este, așadar, o investiție durabilă, care grație tehnologiei utilizate, de tip Real-Time PCR, se vor putea efectua, ulterior, analize și pentru diagnosticul altor patologii.

În total, în cadrul ședinței ordinare de astăzi au fost aprobate 10 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi și cinci proiecte aflate pe ordinea suplimentară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here