Dovezile înlocuitoare cu drept de circulaţie, prelungite fără obligația de a depune cerere

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, de azi, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele care posedă dovadă de circulație nu vor mai fi nevoite să depună cereri de prelungire.

La nivelul parchetelor, în cauzele în care anterior instituirii stării de urgență prin ordonanță a procurorului a fost dispusă prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulație ale permisului de conducere, emise în temeiul art. 111 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu sunt nevoite să depună cereri de prelungire, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Olt.

Din oficiu, procurorii vor emite ordonanțe de prelungire a acelor dovezi pentru care anterior a fost dispusă o ordonanță.

Ordonanțele de prelungire vor fi transmise pentru operare la unitățile de poliție competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situație excepțională.

Măsura a fost stabilită, în comun, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul de Interne și Inspectoratul General al Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here