Au început lucrările de reabilitare a fostului sediul BNR, unde se va muta Judecătoria Slatina/ FOTO

Compania Națională de Investiții (CNI) a demarat lucrările de reabilitare, restaurare și consolidare a fostului sediu BNR din Slatina, unde se va muta Judecătoria Slatina.

Lucrările se desfășoară în cadrul unui program național de consolidare a infrastructurii instanţelor de judecată din municipiile-reşedinţă de judeţ și au o valoare de peste 10 milioane de lei.

Oficial, data începerii lucrărilor este 13 iulie 2020, iar firma care se ocupă de ele are la dispoziție 24 de luni ca să le finalizeze.

Consilierii locali ai Slatinei şi-au dat, în şedinţa din aprilie 2015, acordul de principiu privind transferul din domeniul public al municipiului şi din administrarea consiliului local în domeniul public al statului şi în administrarea Tribunalul Olt al imobilului în care a funcționat filiala Băncii Naţionale a României, urmând ca aici să se mute Judecătoria Slatina.

Condiţia pusă de aleşii Slatinei viitorului administrator al clădirii era, atunci, ca Ministerul Justiţiei să aloce fonduri pentru reabilitarea acesteia.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a fost fixat la 1 iulie 2018, urmând ca, în 30 de zile de la această dată, sediul actual al Judecătoriei Slatina de pe strada Lipscani să fie eliberat şi predat de Ministerul Justiţiei consiliul local. Până acum nu s-a făcut nimic însă l-a imobilul în care a funcționat filiala BNR.
Imobilul, în suprafață de 883 mp, este construit din cărămidă pe fundaţie de beton şi este compus din subsol, parter, etaj și mansardă, terenul aferent întinzându-se pe 1.509 mp. Solicitarea venită dinspre structurile locale ale Ministerului Justiţiei a fost oficializată după ce Curtea de Apel Craiova, Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina au apreciat că imobilul poate asigura necesarul de spații pentru desfășurarea activității instanței, prezentând și alte avantaje. Clădirea are trei căi de acces separate, cu spații adecvate pentru activitatea de registratură, arhivă, birourile de judecători și grefieri, iar amenajarea sălilor de ședință și a cancelariilor de consiliu se poate face fără dificultate. Pe de altă parte, imobilul se află în aceeași zonă a orașului la distanță mică de actualul sediu al Judecătoriei, iar relațiile de lucru cu instituțiile și birourile care se află în această zonă nu vor fi afectate. De asemenea, construcţia este dotată cu o curte interioară și cu post de pază care va asigura securitatea instituției.
Imobilul este clasat ca monument istoric, având o expresie arhitecturală deosebită, fiind una dintre clădirile emblematice din municipiul Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here