O fetiţă de NOUĂ ani, între viaţă şi moarte după ce a fost strivită de un monument funerar

O fetiţă de nouă ani din Botoșani se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost strivită de un monument funerar. Copilul se află în comă la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iași.

Incidentul a avut loc duminică în cimitirul din Roşiori, unde copilul de nouă ani se afla împreună cu familia, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, scrie Monitorul de Botoșani.

Deşi s-a aflat tot timpul sub supravegherea părinţilor, fetița a dispărut la un moment dat printre morminte, iar după doar câteva clipe mama a auzit un ţipăt şi apoi un zgomot puternic.

Femeia s-a alarmat, iar după ce a făcut câţiva paşi, a văzut cu groază un monument funerar prăbuşit peste copilul ei.

Speriată, aceasta şi-a scos fata inconştientă şi plină de sânge de sub bucăţile de granit, după care a apelat imediat serviciul 112.

„Au fost afectate în special capul şi toracele. Prezenta un politraumatism prin strivire, cu hemoragie, edem la ochiul drept, sângerare din urechea dreaptă, cu pierderea stării de cunoştinţă. A fost transportat imediat la Urgenţe Pediatrie pentru evaluare”, a spus medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoşani.

Copila a fost ulterior transportată cu o altă ambulanță la spitalul județean, dar din cauza gravității rănilor s-a decis transferul ei la Iași.

Medicii ieșeni spun că fetița are șanse să-și revină

Din cauza nopții, fetița nu a putut fi transportată cu elicopterul, astfel încât a fost dusă la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi cu o ambulanţă cu medic.

„Pacienta a fost transportată la Iaşi pe cale terestră, în regim de urgenţă, având în vedere starea gravă. În urma examenului CT s-a evidenţiat un traumatism cranian acut deschis, o fractură la nivelul craniului, otoragie fiind în comă de gradul I. Un fragment osos punea presiune pe o porţiune a creierului”, a precizat medicul Eduard Gurău, din cadrul SJA Botoşani.

Copila a fost însoţită la Iaşi şi de mama ei, care era în stare de şoc, plângând tot drumul.

Medicii spun că fetiţa are şanse să îşi revină, starea ei fiind stabilă spre bine odată ajunsă în Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here