Clinica oncologică a lui Gigi Becali îl ruinează pe afacerist! Gaura financiară provocată de spital este de peste 9 milioane de euro

Gigi Becali a investit enorm în clinica oncologică pe care și-a construit-o. El a împrumutat, cu 6,5 milioane de euro, firma prin care se derulează activitatea spitalului.

Clinica oncologică a lui Gigi Becali are denumirea de ”Centrul de diagnostic și tratament oncologic Sfântul Ioan Botezătorul”. Acesta îşi desfăşoară activitatea prin intermediul firmei „Imunomedica Provita SRL”, care a fost înfiinţată în 2017. Societatea comercială îl are asociat majoritar pe George Becali, în timp ce biofizicianul Virgiliu George Vlăescu este acţionar minoritar.

Datele de la Ministerul de Finanțe arată că „Imunomedica Provita SRL” a fost mereu pe pierdere: 2.142.510 lei (în 2017), 4.026.042 lei (în 2018) și 7.221.326 lei (în 2019). Astfel, deficitul total este de 13.389.878 lei, adică de aproximativ 2,8 milioane de euro. La finalul lui 2019, datoriile fimei erau de 31.619.587 lei, adică aproximativ 6,5 milioane de euro. Restanțele sunt, de fapt, către Gigi Becali, care a împrumutat firma pentru achiziționare de echipamente medicale.

La clinica lui Gigi Becali cancerul se tratează și prin metode neconvenționale

În total, dacă socotim pierderile și restanțele, reiese că „Imunomedica Provita SRL” i-a provocat lui Gigi Becali o gaură financiară de aproximativ 9,3 milioane de euro. Presa a relatat că Gigi Becali și-a făcut o clinică în care tratează gratuit bolnavii de cancer inclusiv prin metode precum hipertermie totală, hipertermie locală, laser terapie.

“Clinica Imunomedica își propune să ofere românilor servicii medicale de cea mai bună calitate, atât pentru diagnosticul și tratamentul bolilor oncologice, cât și pentru alte afecțiuni. Suntem la început, deși dispunem deja de un laborator de analize medicale care acoperă o gama largă și diversă de analize, în contract cu CASMB, laborator ce dispune de o tehnologie de ultimă oră și de reactivi de cea mai bună calitate”, se arată pe site-ul clinicii.

Fiscul a cerut executarea silită a firmei lui Gigi Becali

În 2019, stirilekanald.ro a dezvăluit că Fiscul vrea să execute silit clinica lui Gigi Becali. Numele „Imunomedica Provita SRL” apare pe o listă întocmită de ANAF-Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice-Administraţia Sector 1 a Finanţelor Publice-Serviciul Colectare şi Executare Silită Persoane Juridice.

“În temeiul art. 47 alin. (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, Administraţia Sector 1 a Finanţelor Publice somează următoarele societăţi comerciale cu sediul social în Bucuresti, sector 1 să achite în termen de 15 zile de la data prezentului anunţ debitele datorate bugetului general consolidat al statului conform actelor administrative emise”, se arată în anunţul ANAF. Pe numele „Imunomedica Provita SRL” a fost emisă o somaţie/titlu executoriu care este datată 2 februarie 2019.

Sursa: stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here