FOTO Sute de polițiști și jandarmi din Olt, controale de amploare în centre comerciale, piețe, târguri și terase. Zeci de amenzi pentru nepurtarea măștii

Sute de polițiști și jandarmi din Olt au desfășurat, în ultimele 24 de ore, controale de amploare în centre comerciale, piețe, târguri și terase. Zeci de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus,  Inspectoratul de Poliție Județean Olt, cu suportul Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 .

Astfel, în ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat aproximativ 200 de politiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali.

„Au fost legitimate peste 300 de persoane și au fost verificate 30 de obiective/locații și aproximativ 80 de mijloace de transport.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 11.000 de lei. Dintre acestea, 46 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu.

Oamenii legii recomandă oamenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expună riscurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here