Incendiu puternic într-o localitate din Olt. Casa unei familii, distrusă de la o improvizație electrică/ FOTO+VIDEO

O casă și două anexe gospodărești ale unei familii din comuna Voineasa au fost distruse de un incendiu izbucnit de la o improvizație electrică.

Focul s-a aprins în una dintre anexele gospodărești, s-a propagat la o altă anexă și la acoperișul casei.

La fața locului au intervenit pompierii Gărzii Balș și Gărzii Osica de Sus, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, și un echipaj SMURD.

„În momentul sosirii primelor echipaje, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, dezvoltarea rapidă a focului fiind favorizată de lemnele depozitate într-una dintre anexe.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat mai bine de patru ore.

Au ars o anexă gospodărească, folosită ca bucătărie, cu suprafața de aproximativ 35 de metri pătrați, în care se aflau electrocasnice, mobilier și obiecte de uz gospodăresc; o anexă, de aproximativ 15 metri pătrați, în care se aflau circa cinci metri cubi de lemne de foc și acoperișul locuinței pe circa 70 de metri pătrați”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect sau cu improvizații.

Pompierii le reamintesc cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza instalațiilor electrice defecte, improvizate sau suprasolicitate:

– nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele și dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau improvizaţii;
– nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;
– nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here