Descindere în forță a mascaților într-un club din Olt, noaptea trecută. Administratorul clubului a pățit-o rău de tot/ FOTO

Mascații, polițiștii de frontieră, jandarmii și reprezentanții altor instituții publice au descins, noaptea trecută, într-un club din Corabia în care se distrau circa 170 de persoane fără să respecte regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Administratorul clubului a primit mai multe amenzi în valoare de zeci de mii de lei și va trebui să suspende activitatea clubului.

Patronul unui club din Corabia a pățit-o rău de tot. Mascații au descins în club, oprind o petrecere cu 170 de persoane

Noaptea trecută, în jurul orelor 01.00, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, cu sprijinul lucrătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale, Poliției de Frontieră, Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, cu suportul Direcției de Sănătate Publică și al Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt au efectuat verificări într-un club din orașul Corabia.

„In momentul verificărilor, în interiorul clubului respectiv se aflau aproximativ 170 de persoane, fiind încălcate normele de distanțare fizică și cele de protecție individuală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia au sancționat contravențional administratorul clubului pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 , cu amendă în valoare de 10.000 de lei, întrucât nu au fost respectate măsurile referitoare la suspendarea activității.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au aplicate 6 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 349/2002 , în valoare de 3.000 lei  și o sancțiune pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 2.500 de lei.

Totodată,  polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au sancționat contravențional cu amendă în valoarea de 10.000 de lei , pentru încălcarea prevederilor o sancțiune conform OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale , iar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au aplicat o sancțiune în valoare de 10.000 de lei nerespectarea măsurilor în situații epidemiologice deosebite.

Alte cinci sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea legislației privind circulația pe drumurile publice și a celei privind ordinea și liniștea publică.

Administratorului clubului i s-a pus în vedere să suspende activitatea.

Acțiuni asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, a mai precizat reprezentanta IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here