Cum reușește patronul unui restaurant să țină deschis și după miezul nopții, în ciuda restricțiilor

Proprietarul unui restaurant din Italia, deschis non-stop, profită de o greșeală a guvernului italian pentru a ține localul deschis în permanență, deși legea îl obligă să închidă după miezul nopții. 

Italia se confruntă cu un nou val uriaș de infectări cu coronavirus, motiv pentru care guvernul condus de Giuseppe Conte a impus săptămâna trecută noi măsuri dure, printre care și închiderea restaurantelor după miezul nopții. Însă proprietarul unui restaurant din Catanzaro Lido reușește să își țină afacerea deschisă și după această oră, fără să încalce legea.

Mai exact, el închide localul când ceasul arată 00:00 și deschide din nou 15 minute mai târziu, profitând de faptul că în hotărârea Guvernului nu este specificată și ora la care restaurantele își pot relua activitatea, potrivit TGCOM24.

„Premierul Conte și super-miniștrii săi absolvenți nu s-au gândit că, pe lângă ora de închidere, mai există și una de redeschidere a spațiilor”, a declarat Aldo Manoieri, proprietarul localului.

Polițiștii care patrulau în zonă și care au observat că restaurantul funcționează și după ora 00:00 i-au dat dreptat lui Aldo Manoieri, după ce acesta le-a explciat situația.

Povestea acestuia a devenit virală pe rețelele de socializare. Mulți italieni îl critică pentru că nu respectă regulile, însă este văzut drept un erou de unele persoane care consideră că măsurile sanitare nu sunt necesare.

Omul de afaceri spune că hotărârea guvernului nu poate fi aplicată și în cazul său, deoarece restaurantul pe care îl conduce funcționează non-stop și, prin urmare, nu are ore de închidere și deschidere.

Inutil să spun că povestea sa a făcut imediat turul rețelelor sociale împărțind, ca întotdeauna, opinia publică. Între cei care îl pictează ca un erou și cei care îl văd mai mult ca un pericol pentru sănătatea publică. Toate acestea în așteptarea noului dpcm care ar putea impune în curând o închidere nocturnă pentru toată lumea.

De greșeala guvernului și-a dat seama și proprietarul unui bar din Bologna, care închide la miezul nopții doar pentru o oră, ca angajații să dezinfecteze localul.

„În ultima hotărâre din 13 octombrie au dat o oră de închidere a localului, dar nu și una pentru deschidere. Deci, pot închide la 00:00 și redeschidem la 00:01. Am ales să rămânem închiși o oră pentru igienizarea meselor, camerelor și spațiilor și redeschidem la 1:00,” a declarat Andrea Ferrari, proprietarul barului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here