Care este rata de incidență a cazurilor COVID-19, cumulate în 14 zile, în Olt. Situația pe județe

Potrivit ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică, în Olt rata de incidență a cazurilor COVID-19 este de 1,12 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Astfel, Oltul rămâne în rândul județelor cu incidență suportabilă a cazurilor de coronavirus. Cu toate acestea, în județ sunt localități la nivelul cărora autoritățile au impus restricții importante din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

În urmă cu trei zile, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat astfel de restricții pentru alte două localități unde numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut. Este vorba de comuna Bălteni, unde rata infectărilor este de 1,83 cazuri la mia de locuitori într-o perioadă de 14 zile, și de comuna Șopârlița, unde rata de infectare a ajuns la 2,47/1000 de locuitori.

Și în Slatina au fost impuse restricții. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00—23:00. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00—23:00. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Restricții mai dure sunt în Caracal, unde rata incidenței cazurilor de infectare este de peste 3/1000 locuitori și unde, în afară de obligativitatea purtării măștii în zonele aglomerate, activitatea în interior a restaurantelor și cafenelelor a fost interzisă total.

De asemenea, în mai multe unități de învățământ din diverse localități cursurile clasice, „față în față”, au fost oprite, fiind înlocuite cu activitatea didactică online (de acasă).

____________________

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor este următorul:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here