Botez cu zeci de persoane într-o localitate din Olt, fără respectarea măsurilor anti-COVID. Evenimentul, oprit de polițiști, proprietarul, amendat

O familie din localitatea Dăneasa a organizat, ieri seară, o petrecere de botez cu participarea a zeci de persoane. Evenimentul a fost oprit de polițiști, iar proprietarul care a organizat petrecerea a fost amendat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu, oamenii legii au descins la petrecere după ce au fost sesizați de un vecin al organizatorului.

„Un bărbat din comuna Dăneasa a sesizat faptul că, la locuința unui vecin, are loc un botez cu circa 60 persoane. Polițiștii ajunși la fața locului au găsit aproximativ 30 persoane, au sancționat pe proprietar cu suma de 500 lei la Legea 55/2020, iar invitații au plecat acasă, petrecerea fiind oprită”, a declarat reprezentantul IPJ.

Oamenii legii recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri.

De altfel, în ultimele 24 de ore polițiștii au aplicat 81 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 75 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv nepurtarea măștii de protecție, cinci de natură economică în contextul pandemiei de COVID și una pentru organizarea de activități în spațiu privat, valoarea totală fiind de 34.600 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here