Cum vor da teza elevii care învață în sistem online. Eliminarea examenului, printre variantele Ministerului Educației

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunţat că autoritățile se gândesc în această perioadă cum să rezolve problema susținerii tezei de către elevii care învață în sistem online, din cauza pandemiei de Covid-19.

”În aceste momente, cu toții ne gândim la posibilitatea realizării evaluărilor semestriale în sistem online, pentru că, așa cum se știe, astăzi, prin hotărârea 26 a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență s-a decis continuarea cu încă 14 zile a școlii în scenariul roșu. Deci, foarte rapid, ne apropiem, dacă este să ne gândim la perioada tezelor, ne apropiem de această perioadă.”, a spus Anisie într-o conferinţă de presă desfăşurată de Biblioteca Centrală Universitară.

Deocamdată, însă, oficialii din MEC nu știu cum să pună în aplicare testarea elevilor în sistem online.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Luminiţa Barcari, a declarat că una dintre variantele luate în calcul este înlocuirea tezei cu o evaluare, care să nu aibă aceeaşi pondere ca teza, ci aceasta să fie notată ”normal”.

Nu în ultimul rând, o altă variantă este eliminarea totală a tezelor.

”Problema se pune acolo unde copiii sunt în scenariu roșu. Noi, într-adevăr, ne-am gândit să organizăm webinare în care să accentuăm pe tipuri de evaluare. Adică, profesorii să învețe de la cei mai experimentați cum ar putea să evalueze în mediul online. De aceea, varianta este ori să mergem în continuare pe evaluare sumativă, pe teză, deci, prima variantă. Doi, să înlocuim teza, pentru că nu putem aplica în mod discriminatoriu – ori dă toată lumea teză ori nu dă nimeni, da? Deci ori să înlocuim acest tip de evaluare scrisă, conform regulamentului de evaluare și funcționare a unităților de învățămând preuniversitar, cu o evaluare sumativă, dar care să fie notată normal, nu să aibă ponderea pe care o are teza în mod normal, 25 % din medie. Și bineînțeles, există și varianta eliminării tezei și înlocuire cu această evaluare sumativă. Acestea sunt variantele.” – a declarat secretarul de stat în MEC.

O decizie în acest sens urmează să fie luată în perioada următoare.

Aproximativ un milion de copii învaţă online în România, din cauza pandemiei

Aproximativ un milion de copii învaţă online, a anunțat, luni, ministrul Monica Anisie Ea a precizat că, potrivit raportărilor transmise de inspectoratele şcolare, luni, la ora 10,30, un număr de 8.797 de şcoli erau în scenariul verde, 5.029 în cel galben, iar 3.830 în cel roşu.

“Elevii care învaţă exclusiv online sunt aproximativ un milion de copii. În ceea ce priveşte municipiul Bucureşti, înţeleg că deja s-a încheiat şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţi de Urgenţă şi s-a decis continuarea tot pentru 14 zile a învăţării în sistem online”, a spus Anisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here