Polițiștii din Olt, acțiuni cu efective sporite după numărul mare de infectări cu SARS-CoV-2. Au fost aplicate amenzi uriașe

Pe fondul numărului mare de cazuri de Covid-19 înregistrate în Olt, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, poliţiştii au intensificat, în acest weekend, activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aplicând amenzi celor care se abat de la normele legale.

Jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au luat parte la aceste acțiuni.

„Zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele şi târgurile, dar şi în mijloacele de transport în comun, au fost printre locurile controlate de oamenii legii, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 220 de forţe de ordine zilnic, fiind verificate 438 de societăți comerciale, precum şi 259 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1600 de persoane.”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 162 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Oamenii legii recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here