Alertă meteo emisă de meteorologi. Ploile și frigul pun stăpânire pe România

Alertă meteo ANM. Ploile și frigul pun stăpânire pe România! Prognoza meteo de început de iarnă. Va fi o lovitură cruntă pentru românii din zonele unde o masă de aer rece își va face resimțită prezența.

Este alertă de vreme schimbătoare, România urmând să fie lovită de ploi și vreme friguroasă. O masă de aer rece, dinspre nord-vest, traversează zonele vestice, ajunge în centru, apoi se mută pe partea estică. În locul său, pătrunde un aer cald. Acesta se extinde treptat dinspre sud-vest, acoperă suprafețe din ce în ce mai mari şi împinge aerul rece spre nord şi nord-est.

Marți, românii au parte de o vreme destul de neplăcută. Cerul este înnorat și va ploua în Transilvania, Moldova, în Muntenia şi la munte, dar vin câteva ploi slabe în prima parte a zilei şi în celelate zone. Se pot strânge cantităţi mai însemnate de apă, de 10…15 litri pe metru pătrat. În ţinuturile vestice şi în sud-vestul extrem se face mai cald decât ar fi normal la început de Noiembrie. Maximele pleacă de la 8 grade în Bucovina şi în depresiuni şi ating 19 în vestul Olteniei.

În București, vremea va fi în general închisă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată pe parcursul zilei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade. Vor fi condiții de ceață.

Alertă meteo ANM. Ploile și frigul pun stăpânire pe România! Prognoza meteo de început de iarnă

Miercuri, vremea se mai schimbă un pic, fiind anunțați câţiva stropi de ploaie în sud-vest şi ceață dimineaţa în zonele joase. În a doua parte a zilei, atmosfera va fi însorită în cea mai mare parte a ţării, iar în noaptea următoare apar câteva ploi slabe în ţinuturile vestice.

În Capitală, vremea va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu o probabilitate mare dimineața și noaptea pentru nebulozitate joasă sau ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.

Joi, în vest şi nordul ţării, va fi cam înnorat, o să plouă şi se mai răcoreşte. În rest, vremea va fi frumoasă şi temperaturi puţin mai ridicate decât în mod obişnuit, dar şi ceata dimineaţa pe la câmpie.

În București, cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopţii, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimă va fi de 6…7 grade, valori uşor peste cele normale ale perioadei. Dimineața vor fi condiții de ceaţă.

Alertă meteo ANM. Ploile și frigul pun stăpânire pe România! Prognoza meteo de început de iarnă

Vineri, vremea este iar schimbătoare şi poate câţiva stropi la deal şi la munte. Vântul se intensifică pe crestele Carpaţilor, în est şi în sud-vestul extrem, iar în vestul şi centrul ţării, temperaturile coboară sub normal.

În Capitală, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale în această perioadă din an, cu o maximă de 13…14 grade şi o minimă de 3…5 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.

Pentru weekend, în majoritatea zonelor ţării, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale ale perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi redusă, iar în zonele joase local se va forma ceaţă.

În București, valorile de temperatură se vor situa peste mediile multianuale ale perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă, dar vor fi condiţii de ceaţă.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here