CONCEDIU 2020. Ce se întâmplă cu zilele pe care nu ai apucat să le iei anul acesta

Potrivit Codului Muncii, zilele de concediu rămase din 2020 se reportează şi pot fi solicitate până la 30 iunie 2022. De asemenea, salariații care au rămas cu zile de concediu neluate până la 31 decembrie 2019 le mai pot lua până la 30 iunie 2021.

Potrivit Codului Muncii, citat de avocatnet.ro, în cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.

Codul Muncii prevede că toţi salariaţii au dreptul, în fiecare an, la un concediu de odihnă plătit de angajator cu o durată minimă de 20 de zile lucrătoare. Durata concendiului de odihnă poate fi mai mare dacă aşa se agreează între salariat şi angajator.

Compensarea în bani a zilelor de concediu de odihnă neluate până la sfârșitul anului 2020 este posibilă numai în cazul salariaților care pleacă de la angajatorul lor.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here