Acțiune-fulger a polițiștilor în Slatina și Caracal, pentru verificarea respectării măsurilor anti-COVID/ FOTO

Polițiștii din cadrul IPJ Olt au desfăşurat, aseară, o acțiune-fulger în municipiile Slatina și Caracal, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, cu polițiști locali și jandarmi, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Acțiunea a durat doar două ore, timp în care oamenii legii au depistat nenumărate nereguli pentru care au aplicat peste 80 de sancțiuni.

Oamenii legii au acționat în cele două municipii din județ, unde rata de infectare cu virusul Covid-19 este mai ridicată, dar și în comunele limitrofe municipiului Slatina, respectiv Brebeni, Găneasa și Curtișoara.

În doar două ore, cele 80 de efective angrenate în acțiune au legitimat aproximativ 300 de persoane, au controlat peste 60 de autovehicule și au verificat 140 de societăți comerciale. Totodată, au fost efectuate peste 30 de verificări cu privire la legalitatea transportului în comun de persoane.

„Pentru o vizibilitate sporită, au fost folosite aproximativ 40 de autospeciale cu semnalele luminoase în funcțiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

În urma neregulilor constatate,  au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 9.500 de lei. Peste 50 de persoane care nu respectau măsurile de protecție pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2 au fost avertizate și li s-a pus în vedere ca, pe viitor, să poarte masca de protecție.

Sănătatea și siguranța întregii comunități sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că vor fi desfășurate și în perioada următoare activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2  și pentru a proteja cetăţenii, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here