Tichete sociale pentru mese calde. Cine va primi cardurile şi ce valoare vor avea

Tichete sociale pentru mese calde. Începând cu luna decembrie, pensionarii cu venituri mici sau alte persoane defavorizate vor beneficia de vouchere în valoare de 180 de lei. Programul a fost lansat de Ministerul Fodurilor Europene în luna iulie.

Tichete sociale pentru mese calde. Guvernul a decis în iulie, prin OUG 115/2020, lansarea unui program pentru sprijinirea persoanelor defavorizate  prin acordarea de mese calde.

Distribuirea tichetelor va începe în luna decembrie. Ministerul Fondurilor Europene a emis un comunicat prin care face o serie de clarificări privind acest program.

Tichete sociale pentru mese calde. Cine poate primi cardul social

Tichete sociale pentru mese calde. Cei care pot beneficia de pe urma programului lansat de Ministerul Fondurilor Europene sunt pensionarii care au împlinit cel puțin vârsta de 75 de ani, care au venituri la nivelul pensiei minime garantate, indiferent că vorbim de indemnizația socială pentru pensionari sau de alte drepturi primite de la casele de pensii;

De asemenea, vor mai primi tichete sociale pentru mese calde şi persoanele sau familiile fără adăpost.

Fiecare beneficiar va primi 180 lei/lună. Totuşi, pentru că acest card va fi distribuit la începutul lunii decembrie, însă persoanele eligibile au fost stabilite începând cu luna septembrie, sumele regăsite pe card vor fi următoarele:

pentru perioada septembrie-decembrie 2020, beneficiarii eligibili vor primi sumele alocate pentru patru luni, respectiv 720 lei;
pentru perioada octombrie-decembrie 2020 – 540 lei;
perioada noiembrie-decembrie 2020 – 360 lei;
pentru luna decembrie 2020 – 180 lei.

Tichete sociale pentru mese calde. Ce  se poate cumpăra cu aceste carduri

Cardul poate fi folosit numai pentru cumpărarea meselor calde. Acestea pot fi utilizate doar în unităţile de alimentaţie partenere Edenred şi Sodexo care prepară/ servesc/ livrează mâncare preparată termic. Lista partenerilor din judeţul beneficiarilor furnizată împreună cu card-ul.

Este importat de reţinut că suma maximă care poate fi folosită într-o singură zi pentru a cumpăra mese calde este de 40 lei. Dacă depăşiţi această sumă va trebui să plătiţi diferenţa cu numerar sau cu un card bancar. De asemenea, beneficiarii acestui program trebuie să mai ştie şi că nu vor putea primi rest în numerar. Cardul nu poate fi folosit pentru a scoate bani din bancomat.

Cum se activează cardul pentru mese calde

Folosirea PIN-ului este obligatorie la prima cumpărare, după care cardul devine activ şi poate fi folosit fără a mai tasta PIN-ul în terminalul POS.

Codul PIN necesar validării tranzacţiilor este furnizat împreună cu cardul. În cazul în care aţi uitat codul PIN, apelaţi Serviciul Clienţi al emitentului cardului.

Dacă aţi pierdut PIN, va trebui să înştiinţaţi autoritatea de la care aţi primit cardul, care, la rândul ei, va înştiinţa instituţia prefectului, în vederea reemiterii unui nou PIN. Acesta va fi adăugat la comanda de PIN-uri noi necesare lunar, transmisă de către Ministerul Fondurilor Europene (autoritatea contractantă) către emitent.

La prima tranzacţie este obligatorie folosirea codului PIN.

De asemenea, puteţi folosi cardurile pentru a comanda mâncare la domiciliu, după identificarea unităţii partenere care face livrarea

Sumele alocate vor putea fi utilizate în termen de 12 luni de la data alocării pe card. Pentru a putea afla suma disponibilă pe card şi pentru a avea acces la toate informaţiile despre card puteţi apela Serviciul Clienţi al emitentului cardului la numărul de telefon înscris pe card.

Perioada de desfăşurare a programului este septembrie 2020-iunie 2021, iar un beneficiar va primi în toată această perioadă 1.800 lei.

Cardul social pentru mese calde nu a fost eliberat încă, distribuirea lui va începe în prima parte a lunii decembrie din 2020, potrivit avocatnet.ro. 

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here