Percheziții în Olt și în alte 12 județe, într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune. Este vizat și un deputat

Polițiștii pun în aplicare, luni dimineață, 144 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal de evaziune fiscală și înșelăciune. Percheziții au loc și în județul Olt. Conform surselor Digi24, printre cei vizați se află și fostul deputat Octavian Goga, condamnat definitiv într-un alt dosar.

Acțiunile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și au loc în județele Mureș, Brașov,  Covasna, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș și Tulcea.

În fapt, în perioada 2016 – prezent, o persoană bănuită de comiterea faptelor, având calitatea de administrator faptic a 6 societăți comerciale, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate.

De asemenea, pentru obținerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conținut real.

„Cu sprijinul unui funcționar de la bancă, ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare.

Ulterior, banii obținuți ar fi fost folosiți atât în cadrul societăților, cât și in scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracțională”, se arată într-un comunicat al Poliției.

15 mandate de aducere vor fi puse în executare.

Prejudiciul urmează a fi stabilit după administrarea probatoriului.

La acțiuni participă polițiști din județele  Mureș, Brașov, Argeș, Alba, Bistrița Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș, Tulcea, polițiști din cadrul D.G.A. și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Burebista” Brașov.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here