Un cunoscut medic spune adevărul! Avertisment dur înainte de Sărbători. E periculos

Vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă spune adevărul! Conform avertismentului lansat recent, situația este foarte serioasă.

Dorel Săndesc avertizează că ar fi greșit să intrăm într-o etapă de relaxare în fața pandemiei, pe baza numărului scăzut de cazuri COVID. Medicul arată că în ultimele zile a scăzut simţitor şi numărul de teste.

„Nu e niciun motiv de optimism. Situația este foarte serioasă și tot mai neclară din perspectiva raportărilor care se fac.

Se arată un număr care se menține la platou sau are tendința descendentă, dar nu se spune că această scădere a numărului de cazuri pozitive este corelată foarte bine statistic cu scăderea numărului de teste. Scăderea numărului de teste este inexplicabilă într-o perioadă în care toate instituțiile, chiar și cele care se contraziceau înainte, toate țările insistă pe testare.

Noi avem o capacitate mult mai mare de testare decât numărul pe care îl facem. Asta e periculos, poate induce ideea e mai bine și induce tendința de relaxare a măsurilor de precauție din partea oamenilor. E periculos pentru că în realitate stăm foarte prost. Noi, cei din spitale suntem mai aglomerați ca niciodată”, a declarat vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă la Digi24.

Bilanţ COVID-19, 16 decembrie

Până astăzi, 16 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 571.749 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 469.499 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.991 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 945 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 13.862 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here