Fără relaxare de Sărbători: Peste 100 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție în Olt

In ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi, polițiști locali, cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

„La activităţile de verificare desfășurate ieri au participat peste 260 forţe de ordine, fiind verificate 98 de societăți comerciale, precum şi 34 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1250 de persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, agentul șef Cristian Grigorescu.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 102 sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 12.900 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

„Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri”, a mai precizat reprezentantul IPJ Olt.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore 75 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în Olt, unde numărul total al cazurilor a ajuns la 8878 de la începutul pandemiei.

Din păcate, în Olt a crescut și numărul deceselor provocate de noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here