VIDEO Demonstrație de forță a constructorului pe Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești, cu zeci de camioane pe tronsonul 2

Constructorul tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova – Pitesti, cunoscut ca Autostrada Ford, a scos pe șantierul cuprins între Piatra Olt și Valea Mare zeci de camioane și utilaje.

După ce a terminat mai bine de jumătate din lucrările de pe tronsonul 2 din Autostrada Ford, UMB, firma deținută de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, se pregătește de finalul sezonului pe acest șantier, scrie economica.net., citată de ziare.com.

Grupul UMB construiește loturile 1 și 2 din tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești.

Lucrările la Drumul Expres DX12 Craiova – Pitești avansează în ritm susținut, în special pe Tronsonul 2 de circa 40 de km pe care lucrează asocierea românească de companii condusă de UMB. Progresul fizic este undeva la circa 63%, anunța, recent, Asociația Construim România.

Drumul expres Craiova – Pitești este împărțit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

Licitațiile pentru cele 4 loturi aferente drumului expres Craiova – Pitești au fost lansate încă din iulie 2017, dar doar Tronsoanele 1 și 2 au fost până acum contractate. Tronsoanele 3 și 4 au fost contestate, iar procedura lansată de CNAIR a fost infirmată în instanța încă din 2018. Cele două au fost relicitate, iar câștigătorul la licitație a venit la finalul lunii iunie – UMB. Contractele au fost semnate în septembrie 2020, dar pentru unul dintre tronsoane instanța de judecată a decis recent revizuirea deciziei CNAIR.

Pentru tronsoanele 1 și 2, CNAIR a semnat contractele de la finele lui 2018, iar din mai 2019 au început primele lucrări pe șantier.

Tronsonul 1 (17,7 km) este executat de către italienii de la Tirrena Scavi pentru circa 76 de milioane de euro, iar Tronsonul 2 (39,85 km), care va ocoli și orașele Bals și Slatina, este construit de asocierea SĂ&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL pentru circa 309 milioane de euro. Cele trei contracte au termen 12 luni pentru proiectare și apoi 24 de luni pentru execuție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here