Asigurare RCA 2021. Cât vor plăti românii în acest an. Ce s-a schimbat și ce trebuie să știe șoferii

Prețul unei asigurări RCA diferă în funcție de societate de asigurări cu care este încheiat contractul. Şoferii care sunt implicaţi în accidente cu vătămări corporale sau decese ar putea plăti mai mult în urma modificării sistemului bonus-malus.

Prețul poliţei RCA diferă în funcție de societate de asigurări cu care este încheiat contractul. De exemplu, un șofer de 40 de ani, care are o mașină cu o capacitate cilindrică între 1.801 și 2.000 și și-ar face asigurare la Generali va plăti 1.655 de lei pe an, potrivit avocatnet.ro. 

Cel mai mult, bazat pe informațiile colectate de la aceeași societate, ar plăti cineva sub 30 de ani. Pentru același tip de mașină, asigurarea ar fi de 2.939 de lei pe an.

Preţul RCA ar putea creşte pentru şoferii care sunt implicaţi în accidente cu vătămări corporale sau decese, ca urmare a modificării Normei 20/2017, care reglementează, printre altele, sistemul de puncte bonus-malus.

Poliţele RCA pot fi prezentate şi în format electronic, pe telefon Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat modificarea aşteptată de toţi şoferii.

Deținătorii mașinilor pot verifica, pe site-ul ASF, statutul unei polițe RCA. De asemenea, pot fi verificate și daunele (precum și istoricul acestora), în privința unei mașini, pe baza numărului de înmatriculare/seriei de șasiu.

Ce poţi să păţeşti dacă nu ai RCA

Lipsa unei polițe RCA poate duce la o amendă de până la 2.000 de lei, precum și la reținerea certificatului de înmatriculare, până la momentul prezentării documentului privind încheierea asigurării.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here