Deputat de Olt, ACUZAȚII GRAVE la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu: Vrea să dea campania de vaccinare pe mâna oamenilor lui sau a unor ONG-uri „prietene”

Campania de vaccinare merge prost, iar ministrul Sănătății o boicotează și se bucură de acest haos pe care îl orchestrează pentru că are alte interese, tipic USR-iste. Acuzația vine din partea deputatului de Olt Marius Iancu, care mai spune că Vlad Voiculescu ar intenționa să scoată Armata din organizarea campaniei de vaccinare pentru a da acest rol fie „oamenilor lui”, fie „unor ONG -uri «prietene» din domeniul sănătății”.

Valul de critici și acuzații a fost postat de parlamentarului social-democrat pe pagina sa de socializare.

„Campania de vaccinare merge prost, iar ministrul Sănătății o boicoteaza și se bucură de acest haos pe care îl orchestrează pentru că, așa cum ne-am obișnuit deja, are alte interese, tipic USR-iste.

Vrea să scoată Armata din organizarea campaniei de vaccinare și vrea să o dea pe mâna oamenilor lui și poate a unor ONG-uri „prietene” din domeniul sănătății, că doar în această zonă și-a desfășurat activitatea Vlad Voiculescu, unul dintre „imaculații” USR.

Încă de la numirea în funcția de ministru al Sănătății, Voiculescu a subminat campania de vaccinare, a refuzat să apară la evenimente legate de campanie, nu a dat declarații pe această temă, a intrat în conflict cu primarii și a întârziat amenajarea de centre de vaccinare”, afirmă Marius Iancu.

Campania de vaccinare merge prost și din cauza premierului Florin Cîțu, care nu are interese ascunse, ci poate fi suspectat de incompetență după ce a extins categoriile de persoane care pot fi vaccinate în această perioadă fără să mai țină cont de priorități și de numărul de vaccinuri existent.

„La tot acest balamuc a contribuit și premierul Cîțu, pe care nu îl putem suspecta de interese ONG-iste, ci doar de incompetență.

A extins categoriile de persoane care se pot vaccina fără să țină cont de priorități și de faptul că nu a achiziționat suficiente doze de vaccin.

În loc să dea prioritate profesorilor pentru că, în curând, va începe școala, Cîțu încarcă lista și blochează platforma”, a precizat social-democratul oltean.

Oamenii care așteptată în frig ca să se vaccineze, bătrânii și bolnavii care sunt nevoiți să facă zeci de kilometri ca să ajungă la un centru de vaccinare nu sunt o problemă pentru Cîțu și Voiculescu, afirmă Iancu.

„70% din populația țării trebuie vaccinată pentru a scăpa de pericolul COVID-19 și a reveni la viața normală de acum un an.

Guvernul PNL-USR s-a angajat, că până la finalul lunii septembrie, să vaccineze 10,4 milioane de români, adică pragul minim de la care putem vorbi de imunizare în masă.

Cum între Cîțu și Voiculescu au început deja să existe disensiuni, cum platforma se blochează de câteva ori pe zi, dozele de vaccin sunt prea puține, în condițiile în care s-au vaccinat aproximativ 300.000 de români, balamucul PNL-USR este încă la început și până să fie vaccinați 10 milioane de români mai este cale lungă”, a criticat Marius Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here