Crește numărul de fluxuri de vaccinare anti-COVID în Olt. Capacitatea de vaccinare, mai mare cu 180 persoane pe zi

Județul Olt va avea trei noi fluxuri de vaccinare anti-COVID, două în Slatina și unul în orașul Balș.

Decizia a fost luată recent de Nucleul Judeţean de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (NJCAV) Olt.

Astfrel, s-a decis deschiderea, începând cu 8 februarie 2021, a trei noi fluxuri de vaccinare, după cum urmează:

  • un flux de vaccinare la Centrul de vaccinare Balş (în clădirea primăriei, la subsol – str. Nicolae Bălcescu, nr. 14);
  • un flux de vaccinare la Centrul de vaccinare nr. 2 Slatina (Colegiul Național Agricol „Carol I” – etaj 1; str. Strehareț, nr. 150);
  • un flux de vaccinare la Centrul de vaccinare nr. 1 Slatina (C.N. Agricol „Carol I” – parter; str.  Strehareț, nr. 150).

Direcţia de Sănătate Publică Olt a identificat personalul medical şi auxiliar necesar pentru asigurarea vaccinării în noile fluxuri de vaccinare, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Olt.

În aceste condiţii, capacitatea de vaccinare împotriva COVId-19 din etapa a doua va creşte cu 180 persoane pe zi.

Totodată, la nivelul judeţului nostru se desfăşoară activitatea de identificare a persoanelor imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu și care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19.

„În acest sens, Instituţia Prefectului – Judeţul Olt şi Direcţia de Sănătate Publică Olt au solicitat sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale să întocmească, prin intermediul structurilor de asistenţă socială, liste cu persoanele imobilizate sau nedeplasabile, aflate la domiciliu, împreună cu asistenţii personali ai acestora (dacă au) şi cu membrii de familie care locuiesc in aceeaşi gospodărie. Listele respective vor fi întocmite cu celeritate şi transmise nucleului de coordonare a campaniei de vaccinare de la nivelul CJCCI Olt”, se mai arată în comunicatul autorităților.

După primirea acestor liste, NJCAV va stabili traseele, logistica şi personalul necesar pentru vaccinarea persoanelor de pe liste, atât persoanele imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu, cât şi membrii de familie care locuiesc în aceeaşi gospodărie.

În acest sens, vor exista echipe de vaccinare mobile care sunt parte a centrelor de vaccinare fixe.

Acești beneficiari vor putea solicita și echipajele de consultaţii la domiciliu ale serviciilor de ambulanţă, care vor fi suplimentate pentru a nu fi afectată capacitatea operative.

Autoritățile spun că la nivelul judeţului Olt nu au fost înregistrate până în prezent probleme semnificative în organizarea şi desfăşurarea activităţii de vaccinare împotriva COVID-19, datele referitoare la numărul de persoane vaccinate în ultimele 24 ore şi, cumulat, de la începutul campaniei, precum şi reacţiile adverse înregistrare, fiind comunicate periodic de către Direcţia de Sănătate Publică Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here