Momente emoționante: Un copil de 10 ani aflat pe moarte a fost făcut polițist pentru a i se împlini visul

Un copil de 10 ani bolnav de cancer cerebral, care își trăiește ultimele zile, a fost făcut polițist la Cernăuți, pentru a i se împlini astfel visul. La emoționanta ceremonie au participat 80 de polițiști, iar la final copilul a plecat în misiune.

Sashko Andriychuk, un băiețel în vârstă de 10 ani bolnav de meduloblastom (o formă de cancer la creier) în ultimul stadiu, a fost făcut polițist în Cernăuți pentru a i se împlini visul, în cadrul unei ceremonii impresionante, la care au participat 80 de polițiști, cu toate mașinile aflate în dotarea lor, scrie Obiectiv de Suceava.

Copilul își trăiește ultimele zile alături de mama sa la un centru din Cernăuți, pentru că doctorii din Kiev au spus că nu mai are nicio șansă și nu vor să-l mai ”tortureze” prin chemoterapie.

Nu s-a putut duce acasă, pentru că are ”un tată tiran” și a suferit din cauza violenței domestice, povestește Alina Bodnar, o apropiată a familiei.

Sasha nu mai poate vorbi, mănâncă printr-un tub și jumătate din corpul său este paralizat. Dar copilul visează și le explică visele celor din jur cât de bine poate.

„Scrie cu degetele pe gadget. L-am întrebat la ce visează, ce îl va face fericit și îl va face să zâmbească. El a răspuns într-un cuvânt: „Poliție”. Polițiștii sunt idolii săi. El a spus că va fi cu siguranță unul dintre ei când va crește. Ne-a emoționat foarte mult acest lucru, pentru că înțelegem că el nu va deveni polițist. Dar putem să ne unim și să facem totul pentru a-l face să se simtă ca unul dintre ei”, a spus Marta Levchenko, o voluntară care s-a ocupat de cazul lui Sasha.

I-au dat uniformă, l-au făcut polițist și l-au trimis în prima lui misiune

Povestea copilului care visează în ultimele sale zile de viață să fie polițist i-a impresionat pe polițiștii din toată țara, care au decis să îl primească în rândurile lor pe băiat. Să-i împlinească astfel visul, chiar dacă în realitate acest lucru nu va fi posibil.

„Mama știe asta, știm cu toții și suntem pregătiți pentru asta, dar suntem încă gata să luptăm. Poate că vreun doctor minune îi va vedea povestea și ne va da speranță. Suntem gata să facem totul pentru a nu-l lăsa pe acest băiat luminos să plece”, a adăugat Martha Levchenko.

Sute de polițiști din Ucraina l-au căutat pe băiat și s-au organizat pentru a-l primit pe Sasha cât mai repede printre ei.

Au realizat un formular de nume special pentru el, iar pe 15 februarie (Ziua internațională a copiilor bolnavi de cancer) aproape 80 de polițiști din regiunile Cernăuți și Ivano-Frankovsk au venit în vizită la Sasha.

Oamenii legii i-au dat uniformă și l-au trimis pe copil la prima „îndatorire”. „Am implicat toate vehiculele disponibile și utilizate de către departamentul de poliție de patrulare”, a declarat Oleh Yosypiv, șeful Poliție de Patrulare.

„I s-a prezentat o uniformă și o insignă, după care a fost invitat în stradă. Acolo toți polițiștii l-au întâmpinat cu aplauze și au făcut un ritual de inițiere la rânduri. Apoi băiatul a ales mașina în care a făcut prima sa patrulă reală”, a mai povestit polițistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here