Incendiu puternic într-o gospodărie dintr-o localitate din Olt. O femeie a ajuns la spital/ FOTO+VIDEO

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri după-amiază, într-o gospodărie din comuna Sârbii Măgura, focul extinzându-se și la gospodăria vecină. O femeie a ajuns la spital.

La fața locului au intervenit echipaje de pompieri din Scornicești și Slatina, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, dar și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt. Salvatorii au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească și propagat la anexa aflată în gospodăria alăturată.

„La sosirea primelor echipaje, ardeau generalizat două anexe, cu posibilități de propagare la locuințele din cele două gospodării. Dezvoltarea rapidă a incendiului a fost favorizată de vântul puternic.

Proprietara gospodăriei de la care a izbucnit incendiul, cu intoxicație cu fum, a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la UPU Slatina, conștientă și cooperantă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Pompierii au reușit localizarea rapidă a incendiului și au salvat locuințele aflate în apropierea celor două anexe cuprinse de flăcări.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, salvatorii au acționat mai bine de trei ore.

„În urma incendiului au ars cele două anexe din două gospodării, una cu suprafața de aproximativ 80 de metri pătrați și cealaltă de circa 40 de metri pătrați și bunurile aflate în acestea”, a mai precizat reprezentantul pompierilor.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric cu defecțiuni sau improvizații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here