Adrian Chesnoiu spune că premierul Cîțu trebuie să îl demită imediat pe ministrul Sănătății după ce acesta a mințit în fața reporterilor

Deputatul PSD de Olt Adrian Chesnoiu a spus, joi, că Florin Cîțu are, acum, șansa să dovedească că este premier și nu slugă, prin demiterea ministrului Sănătății, după ce Vlad Voiculescu a negat că, într-un ordin al MS, scrie că persoanele decedate în urma infectării cu Covid -19 se înmormântează fără haine, ulterior recunoscând că a propagat o informație falsă, întrucât un asemenea ordin există.

Parlamentarul social-democrat a scris pe pagina sa de socializare că ministrul Sănătății „este pur și simplu incapabil” și pentru asta „Florin Cîțu trebuie să îl demită imediat”.

„Florin CÎȚU: premier sau slugă!?

Astăzi e ziua în care Florin CÎȚU are șansa să ne demonstreze tuturor că este încă prim-ministrul României : să emită decizia de revocare din funcție a ministrului sănătății, Vlad VOICULESCU!

Nu trebuie să mai aștepte binecuvântarea nimănui și nici o discuție în nici o coaliție! DEMITERE și punct!

Vlad VOICULESCU ne-a arătat azi, a mia oară, că este depășit total de problema pe care o are în gestiune : SĂNĂTATEA ROMÂNILOR!

Este pur și simplu INCAPABIL și pentru asta Florin CÎȚU trebuie să îl demită imediat.

Altfel va fi jale! Nimeni nu va mai respecta nimic din ce va emana de la Ministerul Sănătății cât timp Voiculescu va fi încă în funcție!

Acum vom vedea dacă pentru acest guvern mai contează România sau e totul doar despre clan și interesele lor de grup!”, a scris, pe Facebook, Adrian Chesnoiu.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, își cere scuze după ce a făcut mai multe declarații în care a negat că într-un ordin al MS scrie că persoanele decedate în urma infectării cu Covid -19 se înmormântează fără haine.

Vlad Voiculescu spune că a preluat o informație greșită și a insistat asupra ei.

El adaugă că va modifica, chiar joi, reglementarea din 6 aprilie 2020 care prevedea cum are loc ritualul înmormântării pentru morții de Covid-19.

“Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 <se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.> Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”, a transmis ministrul Vlad Voiculescu, potrivit digi24.ro.

El subliniază că persoana decedată va putea fi îmbrăcată în haine puse la dispoziție de către familie/aparținători, va beneficia de ritual de înhumare/incinerare a cultului de care aparține.

Ritulul de înhumare/incinerare se va face cu sicriul sigilat cu respectarea voinței familiei și a tuturor normelor prevăzute de lege.

Toate aceste proceduri se vor face cu respectarea normelor și măsurilor de siguranță suplimentare propuse de Ministerul Sănătații, adaugă Vlad Voiculescu.

Anterior, el a susținut că ordinul 6 aprilie 2020 nu conține nicio regulă privind hainele decedaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here