De mâine, noi restricții pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19 în câteva localități din Olt

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a hotărât, vineri, pe baza datelor puse la dispoziţie de Direcţia de Sănătate Publică, noi măsuri privind prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus în comuna Gostavățu.

Asta pentru că rata infectărilor în această localitate a sărit de 3,50 cazuri la mia de locuitori. Mai precis, incidența cazurilor a ajuns la 3,65 cazuri/ 1000 de locuitori.

Astfel, pentru această localitate se aplică, începând cu data de 01.05.2021, pentru o perioadă de 14 zile, pe lângă măsurile impuse deja, și următoarele restricții:

  1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;
  2. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;
  3. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;
  4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Pentru operatorii economici prevăzuți la pct.1 și 2 se permite şi prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Pentru operatorii economici prevăzuți la pct.4, se permite doar activitatea de vânzare a biletelor de tip LOTO, pariuri şi lozuri, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Măsuri noi au fost introduse și la Caracal (unde rata de incidenţă este de 1,95/1.000 de locuitori), Ipoteşti (rata de incidenţă – 1,94/1.000 de locuitori) și Dobrețu (rata de incidenţă – 1,65/1.000 locuitori).

Pentru aceste localităţi se aplică, începând cu data de 01.05.2021, pentru o perioadă de 14 zile, pe lângă măsuri mai vechi, și următoarele măsuri specifice:

  1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 22:00;
  2. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 22:00;
  3. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;
  4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Pentru operatorii economici prevăzuți la pct.1 și 2 se permite şi prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

De asemenea, C.J.S.U. Olt a hotărât încetarea aplicării măsurilor dure decise în 26 aprilie pentru localitatea Studina, având în vedere că incidenţa cumulată la 14 zile în această localitate este mai mică decât 3,5/1.000 de locuitori (3,42/1.000 de locuitori), decizie valabilă și în cazul comunei Grădinile (3,43/1.000 de locuitori).

Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, incidenţa cumulată la 14 zile în judeţul Olt, la data de 30.04.2021, este de 1,15/1.000 locuitori, iar în 23 de localităţi nu a fost înregistrat nici un caz pozitiv COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here