Restaurantele și cafenelele din Olt, ocupate 70% de clienți doar dacă aceștia sunt vaccinați sau au test RT-PCR ori antigen negativ

Restaurantele și cafenelele din Olt pot fi ocupate, în interior sau la terase, la capacitatea de 70% de clienți doar dacă aceștia sunt vaccinați, au un test RT-PCR cu rezultat negativ nu mai vechi de 72 de ore sau prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore. Dacă aceste dovezi nu pot fi prezentate, restaurantele și cafenelele pot fi ocupate doar în procent de 50%.

Noile condiții au fost decise, luni, 17 mai, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Olt.

Măsura este valabilă și în cazul restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare precum şi la terasele acestora.

De asemenea, sălile de sport şi/sau fitness cu activitate în spații interioare pot fi ocupate 70% doar dacă clienții sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 metri pătrați pentru fiecare persoană.

În caz contrar, și ca și cazul restaurantelor și cafenelelor, sălile de sport şi/sau fitness pot fi folosite doar la capacitatea de 50%.

În cazul operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, activitatea este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Luni, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a stabilit, pe baza datelor puse la dispoziţie de Direcţia de Sănătate Publică, că în toate cele 112 localități ale judeţului incidența cumulate la 14 zile nu depășește 3 cazuri la mia de locuitori.

De asemenea, la nivelul județului, incidența este de 0,45 cazuri la mia de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here