Focarele de pestă porcină africană din gospodăriile oltenilor au fost STINSE. DSVSA anunță focare la porcii mistreți din mai multe localități

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt informează că la această dată au fost stinse toate focarele de pestă porcină africană confirmate la porcii domestici din gospodăriile populației.

Astfel, a fost stins focarul din localitatea Bîrza, cel din localitatea Oporelu, și totodată, focarele din localitățile Studina, Rotunda şi Bucinişu.

Astfel, potrivit DSVSA Olt, mai sunt active focarele de pestă porcină africană confirmate la porcii mistreți de pe fondurile cinegetice 1 Dobroteasa, 4 Seaca și 14 Strejeşti.

„DSVSA Olt solicită sprijinul şi înţelegerea unităților administrativ teritoriale, a cetăţenilor și a operatorilor economici pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate și neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiți de către stat, în condițiile prevăzute de legislație.

Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic”, se arată într-un comunicat al instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here