Șoferul unui Mercedes cu număr obscen, sancționat cu peste 6.000 de lei. S-a ales și cu permisul suspendat/ FOTO

Un șofer a fost a fost amendat sâmbătă cu peste 6.000 de lei și s-a ales cu permisul suspendat, după ce a condus cu 103 km/h în localitate, iar apoi a reclamat în mod fals la 112 că agenții de poliție au avut un comportament necorespunzător.

Bărbatul a fost prins sâmbătă, la 17:04, conducând autoturismul său pe raza localităţii Vornicenii Mici, din județul Suceava, cu viteza de 103 km/h, depăşind cu 53 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum. Acesta se afla la volanul unui Mercedes înmatriculat în Germania, însă numărul său format din șase caractere este obscen în limba română: „DAU …”

Vezi AICI imaginea cu numărul Mercedesului.

După ce l-au oprit în trafic, polițiștii i-au cerut șoferului să prezinte documentele, însă acesta le-a spus că nu are asupra sa permisul de conducere, potrivit Știri Suceava.

Întrucât lucrătorii de poliţie suspectau că cel în cauză are asupra sa permisul de conducere şi nu vrea să îl predea, i-au solicitat acestuia să coboare din autoturism, urmând ca asupra sa să fie efectuat controlul corporal. În acel moment bărbatul i-a încredinţat pasagerei de pe scaunul din dreapta faţă un portofel în care lucrătorii suspectau că se găseşte permisul de conducere aparţinând acestuia. Astfel, lucrătorii de poliţie i-au solicitat pasagerei să le prezinte conţinutul portofelului în cauză însă aceasta a refuzat.

Prin urmare, șoferul a fost sancţionat cu 9 puncte amendă în cuantum de 1.305 lei pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise şi cu 6 puncte amendă în cuantum de 870 lei pentru că nu avea asupra sa permisul de conducere.

Nemulțumit de faptul că a fost amendat, șoferul a apelat 112, la 17:16, sesizând faptul că agenții ar fi avut un comportament necorespunzător. Întregul eveniment a fost înregistrat de body cam-urile polițiștilor iar în baza imaginilor s-a constatat că șoferul și pasagera nu au fost agresaţi în niciun fel, iar comportamentul polițiștilor a fost corespunzător.

Astfel că bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, cu amendă în cuantum de 4.000 lei.

În total, șoferul a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare de 6.175 lei și i s-a suspendat dreptul de conducere pentru 90 zile.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here