În opinia deputatului de Olt Adrian Chesnoiu, cel mai mare dăunător al agriculturii românești ar fi însuși ministrul Agriculturii

Adrian Oros, așa-zisul ministru al Agriculturii, invoca faptul că neînțelegerea experților europeni a propunerilor României pentru modernizarea infrastructurii de irigații a dus la eliminarea acestor investiții din PNRR. În realitate, doar incapacitatea lui și a echipei pe care o conduce de a elabora proiecte fezabile a făcut ca la Bruxelles să nu poată susține cu argumente finanțarea extinderii infrastructurii de irigații.

Declarația de mai sus îi aparține deputatului PSD de Olt Adrian-Ionuț Chesnoiu, în opinia căruia cel mai mare dăunător al agriculturii românești ar fi însuși ministrul Agriculturii.

„Am afirmat și în Parlamentul României: cu bună știință, neprofesionalism și rea credință, ministrul Adrian OROS a blocat proiectul canalului Siret-Bărăgan, anulând în 2020 procedura de achiziție pentru elaborarea proiectului tehnic, care ar fi făcut posibilă finanțarea prin PNRR a acestui important proiect.

Fermierii așteptau cu nerăbdare să vadă cum promisiunile electorale sunt puse în practică.

Adrian OROS se ascunde însă după false argumente.

Astăzi (miercuri, 2 iunie – n.r.) și-a anulat conferința de presă în care urma să vorbească despre investițiile din agricultură, după negocierile cu forurile europene.

Despre irigații… nimic!

Cum explică fermierilor aceste “scăpări”, știut fiind faptul că marea problemă a acestora este legată de secetă?

Doar aruncarea vinei către Cristian Ghinea, nu îl disculpă!

I-am spus direct la moțiunea simplă îndreptată împotriva sa că nu va fi capabil să finanțeze irigațiile prin PNRR și i-am solicitat să se oprească din minciuni și promisiuni deșarte adresate fermierilor!

Din păcate, monstruoasa coaliție din care face parte l-a salvat atunci, dar nu a reușit să salveze și agricultura românească de cel mai mare dăunător!”, a scris, pe Facebook, Adrian-Ionuț Chesnoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here