Compania de Apă Olt derulează noi investiții în Balș. Ce transmite directorul general al instituției

Compania de Apă Olt a semnat, astăzi, contractul de proiectare și execuție lucrări „Reabilitarea facilităților de captare, tratare și înmagazinare apă potabilă în aglomerarea Balș”.

Lucrările fac parte din cadrul proiectului “Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014– 2020”.

Scopul principal este continuarea investițiilor în modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă din orașul Balș și realizarea următoarele lucrări.

„Contractul prevede realizarea mai multor lucrări printre care se numără și reabilitare foraje – 5 buc (puțuri componente ale frontului de captare Balaura, respectiv puțurile P2, P3, P7, P8 și P9), reabilitare stații de tratare – 2 buc (Balaura și Pietris), reabilitare stații de pompare (SP1, SP2) – 2 buc, reabilitare rezervor V = 300 mc, reabilitare rezervor 2500 mc (R1) – 1 buc, și nu în ultimul rând se va reabilita conducta de aducțiune.

Contractul de proiectare și execuție lucrări a fost atribuit în urma unei licitații publice deschise, operatorului economic S.C. CORAL SRL.

Valoarea contractului este de 21.963.687,00 lei fără TVA, din care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană iar 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local”, potrivit CAO.

Termenul de elaborare a proiectului tehnic este de șase luni, de la data emiterii ordinului de începere, durata de execuție a lucrărilor prevăzute în cadrul Contractului este de 27 de luni, iar trei luni este perioada de realizare teste și punere în funcțiune.

 ”Este al doilea contract pe care îl semnăm pentru orașul Balș, în cadrul proiectului cu finanțare europeană ”Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014– 2020”. Aceste investiții sunt esențiale pentru îmbunătățirea calității apei potabile, deoarece atunci când ne-a fost delegat serviciul public de alimentare cu apă și canalizare al orașului Balș, existau mari probleme la fronturile de captare, iar conducta de aducțiune are peste 50 de ani vechime și un grad mare de uzură. De aceea, la finalizarea acestor lucrări, nu vom mai vorbi despre turbiditate crescută, lipsa presiunii sau de întreruperi frecvente ale alimentării cu apă, pentru reparații. Contribuim, astfel, la dezvoltarea orașului Balș, pentru că noi, Compania de Apă Olt suntem parte din fiecare comunitate”, a spus Cătălin Ușurelu, directorul general Compania de Apă Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here